Sport

Real Madrid je i treću godinu zaredom financijski najvrijedniji nogometni klub na svijetu

Ugledni američki financijski magazin Forbes objavio je rezultate ovogodišnjeg istraživanja.


Real Madrid je i treću godinu zaredom financijski najvrijedniji nogometni klub na svijetu prema istraživanju američkog magazina Forbes.

Vrijednost aktualnog prvaka Europe, prema Forbesovim financijskim mjerilima, iznosi 3.26 milijardi dolara, a Real je s godišnjim ukupnim prihodom od 746 milijuna USD najjači sportski brand uopće u svijetu sporta.

“Kraljevski klub” ima godišnji profit od 171 milijuna USD, dva milijuna manje od Manchester Uniteda i mnogo manje od najprofitabilnijeg kluba na svijetu NFL momčadi Dallas Cowboys (241 milijun), no Real je u protekle tri godine samo od Lige prvaka zaradio rekordnih 154 milijuna dolara.

Na drugom mjestu Forbesove liste je Realov najveći suparnik Barcelona s 3.16 milijardi dolara, a katalonski gigant drži prvu poziciju po najvećoj ostvarenoj zaradi od TV prava u jednoj godini – 190 milijuna USD, kao i broju sljedbenika na društvenim mrežama.

Manchester United je treći s 3.1 milijardi dolara, ali slavni ManU je prvi u svijetu nogometa po sponzorskim ugovorima. Među prvih pet su Bayern s 2.35 milijardi dolara i Manchester City s 1.38 milijardi, a dalje slijede Chelsea (1.37), Arsenal (1.31), Liverpool (982 milijuna), Juventus (837) i Milan (775). Iznenađenje je što je francuski prvak PSG tek na 12. mjestu s 634 milijuna USD.


 

Tekst i foto: Gol.dnevnik

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close