KarijeraIzdvojeno

Rad Gospićanke Marije Ružić u časopisu “International journal of multidisciplinarity in business and science”

Mlada Ličanka Marija Ružić autorica je rada objavljenog u časopisu “International journal of multidisciplinarity in business and science”.


Svoj prvi rad pod nazivom “Povjerenje javnosti u Hrvatsku vojsku” Ružić je napisala sa dr.sc. Doris Peručić nakon obrane istoimenog diplomskog rada na Edward Bernays – Visokoj školi za komunikacijski menadžment.

“Budući da sam dijete koje je rođeno u ratu od roditelja koji su bili branitelji,a koji su i nakon rata uključeni u djelatnu vojnu službu, uz zahvalnost roditeljima, osjećajući poštovanje prema braniteljima i svim ostalim djelatnim vojnim osobama koji uz razvitak Republike Hrvatske, razvijaju i jačaju Hrvatsku vojsku, napisala sam i obranila diplomski rad na temu “Istraživanje povjerenja javnosti u Hrvatsku vojsku” na Edward Bernays – Visokoj školi za komunikacijski menadžment”, kaže Ružić te dodaje da ju je prilikom obrane diplomskog rada, povjerenstvo za ocjenjivanje diplomskog rada pod vodstvom mentorice dr.sc. pozvalo da uz pomoć mentorice napiše članak koji će biti izvučen iz diplomskog rada.

Članak je objavljen u IJBMS (International Journal of Multidisciplinarity in Business and Science), službenom časopisu M-SPHERE udruge koja se bavi promicanjem multidisciplinarnosti u znanosti i poslovanju.

U radu se istražuje razina povjerenja hrvatskih građana u vojsku u odnosu na druge institucije i ispituje se povezanost povjerenja i razumijevanja sustava i zadovoljstva građana djelovanjem Oružanih snaga Republike Hrvatske. Rad se temelji na istraživanju provedenom u lipnju 2020. godine na namjernom uzorku od 844 ispitanika u dobi od 15 do 90 godina.

“Nalazi ukazuju da su građani Republike Hrvatske upoznati s ustrojem i informirani o funkcioniranju Oružanih snaga Republike Hrvatske te da je Hrvatska vojska u vrhu institucija kojoj hrvatska javnost vjeruje i da informiranost i zadovoljstvo djelovanjem OSRH doprinosi izgradnji povjerenja”, kaže Ružić.

Koliko povjerenje hrvatska javnost daje vojsci pročitajte na linku.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close