VijestiScena

PUTOKAZI U RIJECI Treći koncert zbog velikog interesa publike

Od ponedjeljka, 8. rujna u prodaji su ulaznice za slavljenički Događaj Putokaza koji će se u subotu, 13. rujna 2014. održati u HNK Ivana pl. Zajca. Ulaznica za parter više nema!

Nakon dva uspješna Događaja koja su se 3. rujna održala u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, zbog velikog interesa publike, Putokazi slavlje 30. obljetnice nastavljaju još jednim događajem pred riječkom publikom, ovaj puta u kazalištu.

Podsjetimo, Putokaze je 22. veljače 1984. oformila Miranda Đaković koja ih vodi i dan danas. I unatoč toj tridesetogodišnjoj konstanti, jedino u čemu se Putokazi nikad ne mijenjaju je upravo u tome da od promijene ne bježe, ne podilaze komercijalnim zahtjevima i svaki su put novi, drugačiji i svježi. Svaki je projekt novo istraživanje i novo pomicanje granica u stilskom, žanrovskom, vokalnom, izvedbenom i energetskom smislu. Takav je i Događaj koji objedinjuje promociju aktualnog albuma “Porculan” i glazbenu retrospektivu 1984.-2014. nazvanu “Vremenska kapsula br.30″.

Dok aktualnu postavu Putokaza čini 10 članica, “Putokazi 30” danas broje šezdesetak članova iz bivših generacija, koji će uz bend Vremenske kapsule (također sastavljen od nekadašnjih Putokaza) izvesti svojevrstan presjek dosadašnjeg rada Putokaza.

Koncertnu promociju hvaljenog aktualnog albuma “Porculan” izvest će 10 djevojaka iz trenutne postave Putokaza. Drugi dio koncerta -”Vremenska kapsula br.30″ otvaraju pjevačice predzadnje generacije Putokaza pjesmama s albuma “Mjesec”, potom pjevačice projekta “Androida” (čije je remix izdanje 2006. nagrađeno Porinom), a nakon elektra i trip hopa Vremenska kapsula zalazi u, za Putokaze, vrlo prepoznatljiv etno zvuk albuma “Zemlja” i “Nova Zemlja”.

Potom na scenu stupaju generacije Filma, Mjuzikla, Beatlesa, predstavnici na Eurosongu “Put” i “E.N.I” te druga i prva generacija Putokaza još iz davne 1984. Posebnost ove glazbene retrospektive je što generacije ne pjevaju samo svoje repertoare, dapače! Zajedničkim izvedbama nastali su neki sasvim novi zvuci poznate “Naranče”, “Tararajčice” i mnogih drugih pjesama.

Već prvog dana prodaje ulaznica nestalo je karata za parter, a ulaznice za lože i galeriju mogu se nabaviti na blagajni kazališta radnim danom od 9 do 19 te subotom od 9 – 13 sati.

Tekst: teklic.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close