TechIzdvojeno

Punite li bateriju telefona preko noći? Evo zašto ne biste trebali

Izdržljivost baterije na mobitelu mnogima je bitna stavka kad kupuju novi uređaj, ali nešto što brojni ljudi rade utječe na to da se s vremenom ta izdržljivost značajno smanji, piše index.hr.


Ostavljate li i vi mobitel na punjaču prije spavanja kako bi vas ujutro dočekala puna baterija, bilo bi dobro da prestanete.

Naime, USA Today provjerio je što o tome kažu tri velika proizvođača, Apple, Samsung i Huawei, i svi su se složili da mobitel ne biste trebali puniti preko noći.

Iz Applea i Samsunga navode da nije dobro za bateriju da je dulje vrijeme na punjaču, a iz Huaweija smatraju da je optimalno da se napunjenost baterije kreće između 30 i 70 posto.

Stručnjaci savjetuju da je najbolje bateriju napuniti prije spavanja, radije nego je ostaviti na punjaču tijekom cijele noći, a pri tome bateriju ne morate puniti do kraja.

Isto tako, bilo bi dobro da ne čekate da se baterija isprazni do kraja prije nego što je stavite na punjenje.

Više na index.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close