ShowbizVijestiGrad ZagrebScena

Publika ih obožava – koncertni maraton Frajli u Zagrebu na Staru i Novu godinu

Tri velika koncerta u nešto više od 24 sata! Malo koji glazbenik to može ili želi izvesti, pogotovo kad je riječ o posljednjem i prvom danu u godini.


No, baš kao od šale s neiscrpnom energijom i širokim osmijesima to su odradile članice grupe The Frajle u hrvatskoj metropoli. Krenule su na Silvestrovo u podne tradicionalnim koncertom u Johannu Francku, nastavile na Novu godinu u staračkom domu Centar u Klaićevoj čijim su štićenicima poklonile koncert iznenađenja, a ovaj pjevački maraton zaključile su na reprizi dočeka 2023. godine ponovno u kultnom mjestu u staroj jezgri grada.  Ne treba to nikoga čuditi jer opće je poznato koliko zagrebačka publika doista obožava ove nadarene i uspješne djevojke.
Tek što je odzvonilo podne na Silvestrovo, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča ušetale su kroz glavni ulaz u Johann Franck – s pjesmom. Zabava je odmah počela, a kavanom i noćnim klubom na Trgu bana Josipa Jelačića iduća tri sata orila se pjesma. Novosadske članice sastava Frajle doista dobro poznaju zagrebačku publiku, s kojima se druže baš svakog prosinca; svakom novom pjesmom kao da su gađale ‘u sridu’ emocija mnogobrojnih posjetitelja koji su ispunili dvije etaže kluba. Njihovoj je publici samo jedno zajedničko – isti osjećaj za dobru zabavu i širenje veselja, jer cijeli je plesni podij, ali i galerija na katu neumorno poskakivala s Frajlama. A među njima – i djevojke i žene, i mladići i muškarci, staro i mlado, generacijski jaz ni na trenutak nije se osjetio jer svi su se stopili s porukama radosti i optimizma koje su srčano prenosile tri pjevačice. Uz svoje najveće hitove, otpjevale su i nekoliko popularnih prerada, a posebnu su izvedbu posvetile nedavno preminulom Massimu Saviću. Svima su zaželjele da izvučemo najkorisnije lekcije iz godine na izmaku te da u novu uplovimo s više ljubavi, radosti i mira.
– Nema stajanja ni na trenutak, nitko ni ne razmišlja o umoru. Nama je svaki ovaj koncert takav adrenalin da nećemo moći spavati idućih par dana; što od sreće, što od uzbuđenja, ali možda najviše od toliko ljubavi i pozitivnih emocija s kojima nas darivaju Zagrepčani, istaknula je Nevena Buča.
Njezina prijateljica i suradnica iz benda Nataša rasplakala se od sreće kad su ih nakon koncerta u staračkom domu štićenici došli grliti i ljubiti jer im nikad nitko nije priredio takvo ugodno iznenađenje. Osjećali su se da nisu zaboravljeni, a fotografije i video snimke nabijene emocijama tih veselih i dragih ljudi malo koga mogu ostaviti ravnodušnim.
A večeras, opet, Frajle pripremaju ponovno u Johannu Francku spektakularni koncert za sve neumorne plesače i ljubitelje veselog, pozitivnog provoda jer kao što kaže stih iz njihova hita “Tamburaši” – još sve pjesme njihove nisu ispjevane. Opet se traži karta više jer ove vesele i simpatične djevojke, može se kazati, doista su postale ambasadorice pozitive i radosti.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close