Grad ZagrebZdravlje

Prva tri oboljela pacijenta negativna na koronavirus, mogli bi za 48 sati na kućnu njegu

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za HRT da su prva tri oboljela pacijenta u Hrvatskoj negativna na koronavirus i ako se i drugi uzastopni nalaz pokaže negativnim, oni će u roku od 48 sati biti otpušteni na kućnu njegu.


Djevojčica iz Zagreba koja pohađa školu u Vrbanima negativna je na koronavirus. Sinoć sam kontaktirao s ministricom obrazovanja i ravnateljem škole. Iako je mogućnost zaraze isključena, školu će posjetiti epidemiolozi, potvrdio je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ministar Beroš.

Upozorio je da je uzbunjivanje javnog mnijenja kazneno djelo. Naime, na društvenim mrežama pojavila se audio snimka o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom zbog koronavirusa.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić sinoć je na upit Hine odgovorio da je riječ o lažnoj informaciji te pozvao građane da ne nasjedaju na netočne i zlonamjerne objave. Vlada i Krizni stožer redovito i pravodobno informiraju hrvatsku javnost o svim mjerama koje se poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, kao što je to i danas bio slučaj, podsjetio je Milić

U Hrvatskoj su jučer potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom tako da je dosad zaraženo 19 ljudi. Nacionalni stožer civilne zaštite sastao se jučer s premijerom u Vladi i odlučio uvesti nove mjere, od sutra se u Istri zatvaraju škole i neće biti nastave. Stožer bi danas trebao razmotriti prijedlog i da se u zemlji zabrane sva okupljanja više od sto ljudi.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close