LifestyleIzdvojeno

PROMJENA VREMENA Približava se ciklona koja će donijeti kišu i pljuskove

PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV

Sprema nam se nova promjena vremena koja će se već danas osjetiti na Jadranu, a za vikend i na kopnu. Promjenu će nam donijeti ciklona koja nam se približava sa sjeverozapada i donosi vlažan i nestabilan zrak.


U petak prijepodne na kopnu će biti barem djelomice sunčano. Na Jadranu i u gorju oblačnije i nestabilnije uz povremenu kišu ili lokalne pljuskove. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, u Slavoniji jugoistočnjak, a na Jadranu će jačati jugo i oštro. Temperatura uz južinu bit će viša u odnosu na prethodne dane.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak te će biti još malo toplije.

U Slavoniji i Baranji barem djelomice sunčano, uz slab do umjeren jugoistočnjak. Bit će toplo s temperaturom između 22 i 25 stupnjeva.

U Dalmaciji oblačnije i nestabilnije, bit će povremene kiše ili pljuskova. Jugo će jačati pa će ponegdje biti i olujnih udara.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo s kišom ili grmljavinskim pljuskovima. Puhat će umjereno i jako jugo i oštro, ponegdje na udare i olujno. Temperatura u gorju ispod 20, na Jadranu između 19 i 23 stupnja.

Vikend na kopnu

Idućih dana nestabilnije – kiše će biti u subotu, osobito prema kraju dana kada će lokalno biti i obilna. U nedjelju manje oborina, a onda će kiša u ponedjeljak ponovno biti češća. Uz južinu će u subotu biti još toplije s temperaturom iznad 25, zatim od nedjelje temperatura u padu, ali i dalje uglavnom iznad 20 stupnjeva.

Vikend na moru

Na Jadranu idućih dana nestabilno s kišom i pljuskovima. U subotu će lokalno biti i obilnih oborina. Puhat će jako i olujno jugo, zatim vjetar u slabljenju i okretanju na jugozapadni. U novom tjednu nestabilno te manje toplo.

Još u petak na kopnu uglavnom suho i djelomice sunčano, uz obalu će biti kiše i pljuskova. Subota posvuda nestabilna s češćim oborinama, lokalno i obilnim.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close