Prognoza: Stabilan početak novog tjedna, već u utorak frontalni poremećaj

Stabilan, a postupno i sve mirniji početak novog tjedna u polju malo povišenog tlaka. No, na zapadu kontinenta već se sprema frontalni poremećaj, koji će nam, nakon što malo zastane ispred Alpa, obilježiti utorak i srijedu te donijeti svježiji zrak.


Ujutro i prijepodne uglavnom bez oblaka, nerijetko i potpuno vedro. Jutro na kopnu ugodno svježe, mirno, dok je na moru i dalje toplo, ali duž obale još uvijek uz umjerenu buru i tramontanu, u Velebitskom kanalu s jakim i vrlo jakim udarima. No, slabjeti će značajnije prema sredini dana.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj većinom sunčano, prolazno samo uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, a bit će i osjetno toplije, štoviše ponovno vrlo toplo i vruće uz temperaturu oko 30 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavajuće sunčano, malo oblaka na nebu, a uz slab do još vrlo rijetko umjeren sjeverozapadni vjetar i malo toplije nego jučer, između 26 i 29 °C.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, tek malo oblaka će se razviti oko Biokova i na krajnjem jugu. No, bit će opet nešto vjetrovitije uz umjeren, ponegdje pojačan maestral s kojim će se činiti malo manje vruće nego to sugeriraju temperature iznad 30 °C.

Na sjevernom Jadranu sunčano, vrlo toplo i vruće, a osjetno će toplije biti i u gorju, tek rijetko uz koji oblak. Bura gotovo potpuno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U utorak u početku još dosta sunca, ali tijekom dana sa zapada stiže prolazno jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a kiše će još povremeno biti i u prvome dijelu srijede, osobito u gorju te Posavini. Manje toplo uz sjeverac i sjeveroistočnjak, osobito u srijedu, a onda opet par sunčanijih i toplijih dana. Vikend čini se promjenjiv i nestabilan, osobito njego prvi dio.

IDUĆIH DANA NA MORU

Oblaci će stići sredinom tjedna i na sam Jadran, prekinuti vrućinu, najprije na sjevernom dijelu uz pokoji pljusak, a u srijedu izglednije u zaobalju i Dalmaciji. No bit će područja koja će ostajati suha. Ubrzo sunčanije uz buru i tramontanu, osobito u četvrtak. No, južina u petak najavljuje ovaj put, čini se, jače pogoršanje i nevere za vikend.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close