Prognoza: Sljedećih dana većinom sunčano, ali ne i posve stabilno

Tijekom noći, a ponegdje još i sutra ujutro promjenjivo oblačno uz kišu, grmljavinske pljuskove i jak vjetar. Na Jadranu će se ova promjena najviše osjetiti po jačanju bure koja će zapuhati već noćas.


Ujutro najviše oblaka i kiše bit će u Posavini i u središnjim područjima unutrašnjosti, ali zato poslijepodne postupno razvedravanje i pretežno sunčano! Poneki pljusak moguć je poslijepodne oko Siska i Karlovca te u gorskoj Hrvatskoj, a najveća promjena ipak će biti temperatura – u nekim mjestima bit će i 10-ak stupnjeva manje!

Svježini će pridonositi i umjeren sjeverozapadnjak koji će puhati u istočnom dijelu zemlje, a temperatura ugodnih – 23 do 26 stupnjeva.

Zato će na južnom Jadranu poslijepodne biti manje oblaka nego ujutro – prevladavat će sunčano, a malo će oslabjeti i bura. Najviša temperatura ovdje se neće previše mijenjati – ostaje oko 30 – na otocima i 33! More toplo, no sljedećih dana možemo očekivati malo nižu temperaturu nakon što će ga izmiješati jaka bura.

Na sjevernom dijelu sutra cijeli dan vjetrovito – puhat će jaka bura s olujnim udarima – najjača u podvelebitskom kanalu! Kiša i pljuskovi ovdje su mogući i poslijepodne u gorskim područjima.

Sljedećih dana većinom sunčano, ali ne baš posve stabilno i sasvim sigurno ne ovako vruće i sparno kao što je bilo proteklih dana. Najveće šanse za pljuskove još su u nedjelju i to u istočnom dijelu zemlje, a onda opet potkraj utorka i u srijedu u zapadnim i središnjim područjima. Temperature u blagom porastu – bit će oko 30 ili malo niže!

Na Jadranu još u nedjelju umjerena do jaka bura koja će postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Ni ovdje neće biti posve stabilno – tamo negdje sredinom idućeg tjedna opet raste vjerojatnost za lokalne pljuskove, ponegdje i grmljavinu – na sjevernom dijelu to je potkraj utorka i u noći na srijedu, a u srijedu i četvrtak bit će ih i južnije. Od četvrtka će zapuhati i umjereno jugo.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close