Prognoza: Od sutra svježije i promjenjivije uz povremenu kišu i pljuskove

Anticiklona nam je malo pojačala, a razlika u tlaku između sjevera i juga zemlje se smanjila pa će biti manje vjetrovito i barem prolazno stabilnije. Naime, jedna se visinska ciklona, tj. dolina u višim slojevima atmosfere, spušta do naših krajeva u petak, a zadržat će se i u danima vikenda.


Ujutro i prijepodne pretežno, ponegdje i potpuno vedro, na kopnu i osjetno svježije. U početku još uvijek i vjetrovito, no bura će tijekom prijepodneva zamjetnije oslabjeti.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, a tek će ponegdje biti nešto više oblaka dnevnog razvoja, svakako bez oborina. Vjetar slab do povremeno umjeren sjeveroistočni, a temperatura za nijansu viša, oko 28-29 °C.

I na istoku će biti razvoja oblaka, ali bit će tu dosta sunčanog vremena. Vjetar uglavnom slab, samo oko Podunavlja do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura između 26 i 28 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali uz prolazno umjerenu naoblaku na krajnjem jugu može se dogoditi koji izolirani kraći pljusak. Bura će oslabjeti, ponegdje i okrenuti na umjeren maestral. No, ostaje podjednako vruće.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, tek u gorju nakratko s više oblaka. Bura će napokon oslabjeti, na otvorenome i okrenuti na slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Činit će se tako odmah toplije, uz more vruće, iznad 30 °C, a u gorju vrlo toplo oko 26 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijede promjenjiviji i svježiji dani od prosjeka za doba godine, posebice za vikend kada su najizgledniji povremena kiša pa i poneki pljusak praćen grmljavinom. Oborina će češća biti na području Slavonije. U novom tjednu izgledno je više sunca i osjetan porast temperature.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu većinom sunčano, ali ne baš sasvim stabilno. Koji neverin moguć je prolazno u svježiju subotu, uglavnom u Dalmaciji, a s ponedjeljka na utorak slično se očekuje na sjevernom dijelu. Bura će puhati do ponedjeljka, ali pojačana samo u noći i ujutro.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close