Prognoza: Danas još lijepo vrijeme, a kiša nam dolazi sutra

Većeg i trajnijeg zahlađenja nema vidiku, ali ima prolaznih nestabilnosti. Promjenjivije već u utorak kada stiže jedan oslabljeni frontalni poremećaj, no još će danas ispred njega biti stabilno i još malo toplije.


Ujutro i prijepodne većinom vedro i sunčano, opet uglavnom i mirno pa će po kotlinama te uz obale rijeka na kopnu nakratko biti magle, osobito u Posavini i Pokuplju. Oblaka kojih i bude na zapadu, bit će samo oni visoki, slojeviti, često i prozirni. Na sjevernom Jadranu će zapuhati slabo jugo, u gorju jugozapadnjak.
Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj porast naoblake, prolazno će ponegdje biti pretežno oblačno, ali posvuda suho. Puhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju i na sjeveru na udare jak, a temperatura time još malo viša, bit će oko 30 °C.
Na istoku bez prave vedrine, prolazno i nešto više oblaka, ali još uvijek će prevladavati sunčano. Uz slab do umjeren jugoistočnjak još malo toplije, dakle, vruće.

U Dalmaciji slično. Postupno oblačnije, glavninom na sjevernom dijelu, dok će južnije to biti oni slojeviti prozirni oblaci. Puhat će slab vjetar s mora, a bit će još malo toplije, iznadprosječno za doba godine, oko 30 °C.

Na sjevernom Jadranu će se skupljati najviše oblaka, navečer je mjestimice moguća i kiša, osobito na sjeverozapadu Istre te na širem riječkom području. Slabo do umjereno, krajem dana ponegdje i pojačano jugo, u gorju na udare jak jugozapadnjak, a temperatura između 26 i 28 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U utorak promjena vremena. Nestabilnije uz prolaznu kišu, pljuskove, grmljavinu, lokalno samo izraženije. Ipak, bit će to kratkog vijeka, u opet sunčaniju srijedu samo malo manje toplo, a djelomice sunčano bit će i u četvrtak pa i dobar dio petka. Kišovitije čini se u danima vikenda.
IDUĆIH DANA NA MORU
Na Jadranu u utorak pljuskovi na sjevernom i srednjem dijelu, pokoja nevera, dok će na krajnjem jugu pa i većem dijelu dalmatinskih otoka ostati sasvim suho. Slijedi sunčanija sredina tjedan uz prave kasnoljetne prilike. No, krenuti će nova južina, ovaj put od petka i znatno izraženija uz češću kišu, moguće i jače nevere.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close