VijestiTurizam

Produljen rok za online prijave za godišnje hrvatske turističke nagrade

Hrvatski turistički djelatnici te svi ostali dionici iz turizma Hrvatske su do kraja kolovoza mogli prijaviti destinacije, turističke djelatnike ili subjekte za Godišnje hrvatske turističke nagrade, a zbog iznimno velikog interesa rok za online prijave je produljen do utorka, 5. rujna 2023. do 23:59 sati.


Riječ je o nagradama koje zajedno dodjeljuju Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a mjesto dodjele će biti ovogodišnji Dani hrvatskog turizma, koji će se održati u Rovinju 9. i 10. studenoga. Također, podsjećamo kako se nagrade u ovoj godini dodjeljuju prema novom konceptu, odnosno u novim kategorijama.

Novi koncept podrazumijeva dodjelu zajedničkih nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a bit će dodijeljene i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za Unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma). Prijave se zaprimaju i za nagrade Hrvatske turističke zajednice u kategoriji Ljudi u turizmu, odnosno za „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“, „Anton Štifanić“ i Nagradu za životno djelo.

Pristigle prijave vrednovat će posebna ocjenjivačka komisija sastavljena od predstavnika organizatora, kao i predstavnika akademske zajednice i struke. Kandidirati se mogu poslovni subjekti poput hotela, kampova, privatnih iznajmljivača, OPG-ova, marina, charter kompanija, hostela, lječilišta, specijalnih bolnica, turističkih agencija i restorana pa sve do raznih tematskih cesta i ruta, manifestacija, kružnih putovanja, ali i turističkih zajednica, DMK te općenito turističkih destinacija i strukovnih udruga. Dodajmo kako će se prilikom ocjenjivanja posebno valorizirati oni dionici koji razvijaju održiv, odgovoran, uključiv, pristupačan, inovativan, cjelogodišnji, otporan, konkurentan i regionalno uravnotežen turizam.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: htz.hr

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close