PolitikaIzdvojeno

Privremeni rezultati: Lika opet neće imati svog zastupnika u Saboru!

EVO KAKO SU PROŠLI KANDIDATI IZ LIČKO-SENJSKE

Hoće li Lika u 10. sazivu Sabora konačno dobiti svog zastupnika, otkrivaju službeni nepotpuni rezultati za IX. izbornu jedinicu, koja obuhvaća Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije.


U IX. izbornoj jedinici biračima je bilo ponuđeno 17 lista i ukupno 238 kandidata. Glasovalo je 44,60 posto birača, a prema neslužbenim rezultatima koje je Državno izborno povjerenstvo maloprije objavilo, samo 4 liste u ovoj izbornoj jedinici dobivaju saborske mandate. Riječ je o Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Restart koaliciji, Domovinskom pokretu i Mostu.

U devetoj izbornoj jedinici uvjerljivo je pobijedila Hrvatska demokratska zajednica za koju je glasalo 47,60 posto birača. Marijan Kustić, kandidat na HDZ-ovoj listi s područja Ličko-senjske županije, dobio je 1,76 posto  glasova. Anita Pocrnić – Radošević, deseto ime na HDZ-ovoj listi za IX. izbornu jedinicu, dobila je 1,01 posto glasova.

Restart koalicija je druga u IX. izbornoj jedinici s 17,58 posto glasova birača. Tomislav Zrinski, jedan od osnivača SDP-a na prostoru Ličko-senjske županije i 9. ime na listi, dobio je 1,27 posto glasova.

U IX. izbornoj jedinici na trećem mjestu je Domovinski pokret za koji je glasalo 11,62 posto birača. Sedmo ime na listi Domovinskog pokreta, gospićka doktorica Mirjana Vrkljan Radošević, osvojila je 1,82 posto glasova.

Četvrta i posljednja stranka iz IX. izborne jedinice koja prema privremenim rezultatima osvaja mandat je Most za koji je glasalo 9,89 posto birača. Mario Adrinek iz Udbine, 7. kandidat na listi Mosta za IX. izbornu jedinicu, ima 0,24 posto glasova.

Karlo Starčević, predsjednik HSP-a i prvo ime na listi koju zajedno čine HSP, NHR i GO u IX. izbornoj jedinici, osvojio je posto 38,58 glasova, no ova lista trenutno nema dovoljno glasova za osvajanje saborskog mandata.

Treba napomenuti da se radi o privremenim rezultatima jer je prebrojavanje glasova još u tijeku. Obrađeno je 90,66 posto biračkih mjesta, a kako sada stvari stoje, čini se da Lika ponovno neće imati nikoga tko bi u Saboru zastupao interese stanovnika ovog područja.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov, Facebook, Youtube

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close