VijestiTech

Prisiljeni ste koristi Windows XP? Evo što vam je činiti

Nastavak korištenja starijeg izdanja bez podrške proizvođača sa sobom nosi više rizika. No, uz nekoliko savjeta i preporuka, moći ćete to i dalje raditi uz manje straha


Za prosječne korisnike Windowsa XP službeni kraj podrške Microsoftovom operativnom sustavu 8. travnja 2014. godine značio je brz prijelaz na neko od novijih izdanja. Za manju skupinu dugogodišnjih korisnika, koji su na njemu vrtili poslovne, medicinske i uredske aplikacije, to je moglo značiti potencijalnu katastrofu.

U veljači 2016. XP je bio prisutan na oko sedam posto stolnih računala na svijetu. U Kini ih je oko 22 posto, u Sjevernoj Americi oko tri.

Četiri su glavna rizika koje trebate imati u vidu ako namjeravate nastaviti koristiti XP svakodnevno. To su: manjak nadograđenog softvera, krađa informacija i identiteta, veća izloženost virusima i drugom zlonamjernom softveru te tehnološko zaostajanje.

Više čitajte na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close