KarijeraIzdvojeno

PRIPREME ZA POŽARNU SEZONU Glavni vatrogasni zapovjednik posjetio senjske vatrogasce

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Slavko Tucaković održao je radni sastanak sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima sedam županija priobalnog dijela Republike Hrvatske koji je upriličen 12. svibnja 2021. godine na području nadležnosti Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije, u prostorima povijesne uskočke tvrđave Nehaj u Senju.


Teme radnog sastanka bile su usko vezane za provedbu priprema za nadolazeću požarnu sezonu. Po završetku radnog sastanka upriličen je službeni posjet Glavnog vatrogasnog zapovjednika Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Senja u čijoj pratnji je bio i ličko – senjski županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Senja, Zvonimir Lončarić, predao je prijavak Glavnom vatrogasnom zapovjedniku nakon čega je uslijedila primopredaja vatrogasne opreme za gašenje požara otvorenih prostora koju je zapovjedniku Lončariću uručio upravo Glavni vatrogasni zapovjednik, pritom rekavši:

Jeste, rekao bih, manja sredina, ali s puno hrabrih ljudi i vjerujem da ćete, ukoliko bude potrebno, u suradnji sa susjednom županijom i kolegama iz unutrašnjosti znati iskoristiti ovu opremu“.

Radi se o vrijednoj opremi koja je temeljem odluke Glavnog vatrogasnog zapovjednika predana u vlasništvo Vatrogasnoj zajednici Ličko – senjske županije, a potom temeljem odluke ličko – senjskog županijskog vatrogasnog zapovjednika dodijeljena upravo Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Senja zbog specifičnosti štićenog prostora poglavito na predjelu Velebita.

Čuvajte sebe da bi mogli spasiti drugoga, poručio je Slavko Tucaković senjskim vatrogascima i poželio puno uspjeha i sreće u daljnjem radu.

Primopredaji vatrogasne opreme nazočio je i gradonačelnik Grada Senja, Jurica Tomljanović koji ujedno obnaša dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Senja, te županijski vatrogasni zapovjednici priobalja Republike Hrvatske.

Nakon službenog posjeta senjskim vatrogascima, Glavni vatrogasni zapovjednik u pratnji županijskog vatrogasnog zapovjednika posjetio je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Krasno koje operativno djeluje u okviru Vatrogasne zajednice Grada Senja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Zoran Hapčo - PIKA

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close