VijestiZdravlje

Priprema, pozor, alergija: Evo na što sve trebate biti spremni

Oni koji pate od sezonskih alergija zasigurno neće kao najdraže godišnje doba odabrati proljeće ili jesen. Iako se simptomi alergije poput začepljenog nosa ili nadraženih očiju mogu pojavljivati tijekom cijele godine, najizraženiji su u proljeće i ranu jesen.


Ovisno o tome na što ste alergični, ovisi koje će vam godišnje doba donijeti više kihanja, glavobolja, nadraženih i suznih očiju, problema s disanjem te boli u sinusima.

U proljeće se uspavana stabla vraćaju u život, često s osvetom

Stabla cvatom oslobađaju zrnca peludi i tako se reproduciraju, no nažalost za mnoge ljude to je jedan od najčešćih uzroka proljetnih alergija. Zrnca peludi najviše se šire u jutarnjim satima, ali i tijekom toplih te vjetrovitih dana.
Pelud je teško izbjeći u sunčane proljetne dane jer je razina peludnih zrnaca tada iznimno visoka. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Đurđica Banić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close