LifestyleIzdvojeno

Priopćenje: Propusnice ISKLJUČIVO građanima koji imaju prebivalište u Ličko-senjskoj

Na redakciju portala Lika Club upravo je stiglo priopćenje iz Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

23. ožujka 2020. godine stupila je na snagu Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, iz koje proizlazi da ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je obratiti se nadležnim stožerima civilne zaštite radi izrade propusnice.

S obzirom na veliki broj upita građana gradskim i općinskim stožerima civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije izdaje priopćenje:

Gradski i općinski stožeri civilne zaštite izdaju propusnice ISKLJUČIVO građanima koji imaju prijavljeno prebivalište na nadležnom području grada i općine na području Ličko-senjske županije i to samo temeljem opravdanih razloga (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština- točka II, stavak e) Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj).

Što se tiče pojma stalnog boravka u RH iz predmetne Odluke, isti se odnosi ISKLJUČIVO na državljane trećih zemalja sukladno Zakonu o strancima, a ne na državljane Republike Hrvatske.

Stoga, ukoliko netko od građana Republike Hrvatske trenutno boravi na području Ličko-senjske županije, a nema prijavljeno PREBIVALIŠTE ili STALNI BORAVAK na području Županije, ne može dobiti propusnicu od gradskih i općinskih stožera civilne zaštite s područja Ličko-senjske županije, osim onih osoba koje mogu dokazati nadležnom stožeru da ne mogu boraviti u svom stambenom objektu u mjestu svog prebivališta jer je isti stradao u potresu.

Kao što Vam je poznato i policijski službenici nadziru provođenje Odluke, a obveza je građana da se Odluke dosljedno pridržavaju.

Građani koji nemaju prijavljeno prebivalište na području Ličko-senjske županije, a nalaze se na području iste, sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, mogu se vratiti u mjesta svojih prebivališta bez propusnica, s valjanom identifikacijskom ispravom.

S poštovanjem,

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE
LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close