Ličko-senjska županijaLokalnaPolitika

PRIOPĆENJE Osnovan klub Nezavisnih vijećnika i HSS-a: “Radošević više nema našu bezuvjetnu podršku”

GRADSKO VIJEĆE

Na redakciju portala Lika Club upravo je stiglo priopćenje iz novoosnovanog Kluba nezavisnih vijećnika i HSS –a Gradskog vijeća Grada Gospića.  Riječ je o dijelu članova Gradskog vijeća koji su odlučili istupiti iz koalicije okupljene oko HDZ-a.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Unatoč našim nastojanjima prema povjereniku HDZ – a Ivici Radoševiću i predsjedniku Gradskog vijeća kako bi se Klub HDZ – a, HSS-a, HSP AS i nezavisne liste sastajao dva, tri dana prije svake sjednice Gradskog vijeća da analizira sve točke dnevnog reda kako bi argumentirano mogli glasovati, naša nastojanja nisu prihvaćena.

Kako se i danas kao i nebrojeno puta do sada ponovila ista situacija, a tiče se vrlo bitnih točaka dnevnog reda (nova imenovanja, dodatna zaduženja….) povjerenik HDZ – a Ivica Radošević ponovno nije smatrao potrebnim sazvati Klub kako bi mogli zauzeti stav oko točaka dnevnog reda, a koje se tiču daljnjeg zaduženja i financijskih opterećenja Grada Gospića.

Nezadovoljni višegodišnjom situacijom i ne funkcioniranjem kluba HDZ – a i koalicijskih partnera odlučili smo istupiti iz istoga. Od danas djelujemo kao posebni Klub nezavisnih vijećnika i HSS- a te napominjemo da predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević više nema našu bezuvjetnu podršku.

Još jednom napominjemo da je ne funkcioniranje kluba rezultiralo zapravo izostajanjem političkih stavova, nemogućnosti argumentirane rasprave kao bitni instrumenti političke borbe koja ima za cilj unapređenje kvalitete života i razvoja našeg grada te je to razlog našeg izlaska iz Kluba HDZ –a i koalicijskih partnera. Na kraju napominjemo da smo spremni kao novi Klub nezavisnih vijećnika i HSS – a poduprijeti na Gradskom vijeću sve dobre projekte koji su u interesu građana ovog grada.

Ivan Bronzović
Jadranka Pejnović
Vlatka Devčić-Stilinović
Marijan Brkljačić
Zdravko Župan ( HSS )

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close