LikaPolitika

Priopćenje iz Grada Gospića: “Gradonačelnik nije samovoljno razriješio Željka Došena, već po nalogu inspekcijske službe”

Na redakciju portala jutros je stiglo priopćenje iz Ureda gradonačelnika Grada Gospića vezano za glasine o razrješenju zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena. U priopćenju gradonačelnik Karlo Starčević ističe da Željko Došen nije razriješen dužnosti njegovom odlukom, već po nalogu inspekcijske službe.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

uslijed neprimjerenih glasina koje kruže gradom vezano za razrješenje zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena, želimo izvijestiti javnost o stvarnim razlozima razrješenja s ciljem da se prekine manipulirati javnim mnijenjem iznoseći laži i neistine.

Naime, Grad Gospić je  dobio dopis od inspekcije za Javno vatrogastvo u kojem je naloženo gradonačelniku Grada Gospića da mora smijeniti tadašnjeg zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena iz razloga što je na to mjesto nezakonito imenovan.

U obrazloženju dopisa je navedeno da g. Došen nije imao potrebnu stručnu spremu da bi postao zapovjednikom,  niti je udovoljeno uvjetima iz natječaja koji je objavljen u skladu sa Zakonom o vatrogastvu. Bivša tijela Grada su g. Željka Došena nezakonito imenovala, te se sadašnjem gradonačelniku nalaže da u roku od 60 dana raspiše natječaj, te imenuje novog zapovjednika i zamjenika zapovjednika JVP Gospić.

Stoga, još jednom naglašavamo, gradonačelnik nije samovoljno razriješio g. Došena, već po nalogu inspekcijske službe, a sve u skladu sa Zakonom o vatrogastvu što se jasno iščitava iz dokumenta kojeg dostavljamo u privitku.

S poštovanjem,

 GRADONAČELNIK

  Karlo Starčević

 

Dokument pogledajte OVDJE


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close