LifestyleIzdvojeno

Prije ponovne nestabilnosti izdržite i do 30 stupnjeva u hladu. Idućeg tjedna jače nevrijeme, na moru pljuskovi

Iznadprosječna toplina, bolje rečeno vrućina, ove godine već na samom početku lipnja. Tako je jučer uz najvišu temperaturu od 30 °C do 34 °C uz veću količinu vlage u zraku, osjet porastao na neugodnih 39 °C, kao na primjer u Osijeku i Splitu.


Danas će naši krajevi biti pod novom jačom destabilizacijom jer se zapada približava frontalni poremećaj.

U NASTAVKU DANA

Na moru i u zaobalju će od jutra biti sunčano, već nakon 9 ili 10 sati i vruće uz slab vjetar. U najsjevernijim istočnim i središnjim predjelima uz više naoblake već može biti lokalnih pljuskova.

Nestabilnosti se očekuju u središnjim i sjeverozapadnim predjelima i sredinom dana. Bit će to uglavnom izolirani grmljavinski pljuskovi, neće nedostajati ni sunčanog vremena. No, jače pogoršanje stiže kasnije navečer. Prije toga valja uzdržati sparan dan uz 30 °C u hladu!

Sredinom dana i popodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu će biti sunčano, ali ne posve stabilno. Računajte na uglavnom lokalne pljuskove, najvjerojatnije u zapadnim i središnjim predjelima. Bit će nešto malo manje vruće nego jučer. Jače pogoršanje stiže u noći na ponedjeljak.

Nedjeljno popodne bit će u Dalmaciji sunčano i vrlo vruće uz temperature od 30 °C do 34 °C. U zaobalju još toplije i nešto nestabilnije. Blagu ugodu će donositi vjetar s mora, a osvježenje možete potražiti i u moru koje je 21 °C do 23 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju drugi dio dana sunčano i vrlo vruće, uz temperature oko 30 °C u hladu sa zapada i sjevera bit će sve nestabilnije pa uz jači razvoj oblaka može lokalno biti ponekog pljuska. Uz južni vjetar, prilično neugodno.

IDUĆI TJEDAN KOPNO

Dakle, u noći na ponedjeljak, nad kopnene krajeve očekujemo jače nevrijeme. Nakon kratkotrajnog smirivanja, u srijedu stiže nova porcija obilnije oborine i grmljavine. Stabilizacije nažalost nema sve do idućeg petka. Pritom će uz sjeverac malo i osvježiti.

IDUĆI TJEDAN MORE

U Dalmaciji će sve do srijede vladati ljetne prilike uz vruće dane i tropske noći, dok će na sjeveru biti malo svježije uz umjerenu buru i lokalne pljuskove. Sredina tjedna zato posvuda nestabilna, a u četvrtak još uglavnom na jugu. Pred vikend se vraćamo ljetnom režimu.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close