Scena

Preminuo Jack Ely, pjevač jednog od najvećih hitova 20. stoljeća

Jack Ely, pjevač poznat po hitu ‘Louie Louie’ koji je pjevao sa svojim bendom Kingsmen, preminuo je u svome domu u Redmondu nakon duge bitke s bolešću.


Kingsmen je bio bend koji je uglavnom svirao cover verzije pjesama, a osnovan je 1959. Četiri godine kasnije, grupa je snimila ‘Louie Louie’ u studiju u Portlandu, navodno za cijenu od samo 36 dolara.

Iako je pjesmu sredinom 50-ih godina napisao Richard Berry, obrada koju su izveli Kingsmeni postala je najpoznatija verzija te pjesme, te jedan od najvećih hitova 20. stoljeća.

Pjesmu prati i anegdota vezana uz Elyjevo inkoherentno pjevanje, u kojem ljudi nisu mogli razaznati riječi. FBI je navodno bio toliko zbunjen izvedbom da su organizirali istragu kako bi ustvrdili sadrži li pjesma opscene elemente. Na kraju su zaključili kako je pjesma ‘nerazumljiva bez obzira kojom se brzinom pušta.’

Pjesmu možete poslušati ovdje.


Tekst: jutarnji.hr

Foto:”Kingsmen” by Source. Licensed under Fair use via Wikipedia.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close