Karijera

Preko 92 % poduzetnika ne stigne pratiti promjene svih zakonskih propisa

UPOZORAVA GLAS PODUZETNIKA

Hrvatska je poznata u međunarodnim krugovima kao zemlja koja vrlo često mijenja svoje zakone i pod zakonske akte. To je velika prepreka i mnogim stranim investitorima da odluče da ulažu u Hrvatsku, ili onima koji već jesu ovdje da ostanu.


Naravno, brzina i manjak jasnoće svih tih propisa, posebno šteti radu svih domaćih poduzetnika koji se moraju nositi sa masom nejasnih, nepreglednih i često kontradiktornih dokumenata.

I u ovim vremenima smo vidjeli da je na brzinu donesen niz odluka koje su se onda nespretno počele provoditi. S obzirom na to sve, iz Glasa poduzetnika pitali su svoje  članove jednostavno pitanje: Stignete li pratiti promjene svih zakonskih propisa?

Ovo su odgovori koje su dobili:

Preko 71% kaže vrlo jasno da ih ne prate jer ih ima previše. Uz njih gotovo 21% priznaje da za većinu niti ne zna da su doneseni. Oko 6% smatra da ih donekle prati preko računovodstvenih i drugih profesionalnih servisa. Zabrinjavajućih manje od 1% je reklo da znaju i prate sve najnovije propise.

Ovi rezultati jasno pokazuju da je poslovanje uz svu tu šumu propisa praktički nemoguće. Svaka firma bi trebala ogromne resurse ulagati samo u to da prati sve promjene koje se svako malo događaju. Nemogućnost da to naprave, otvara razna vrata, inspekcijama svih vrsta da ih kazne kako god žele.

“Udruga Glas poduzetnika se zalaže za Hrvatsku 2.0 gdje će sve biti digitalizirano, i gdje će biti više pravde a manje administracije koja koči poslovanje i rad privatnog sektora. Jedan od zadnjih zahtjeva koje smo uputili je da se za svaki novi propis koji se donese, moraju ukinuti 2 stara propisa. Na taj način želimo pojednostavniti zakonodavni okvir i olakšati njegovu primjenu svima u Hrvatskoj”, ističu iz Udruge.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close