Grad ZagrebPolitika

Predsjednik Vlade Plenković s potpredsjednikom EK za digitalno tržište Ansipom

 Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima potpredsjednika Europske komisije zaduženim za jedinstveno digitalno tržište Andrusa Ansipa.


Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je da je Vlada svjesna izazova koji stoje pred nama te da, kako bismo našu djecu i mlade pripremili za poslove budućnosti od kojih mnogi danas ne postoje, moramo intenzivnije raditi na jačanju digitalnih vještina društva u cjelini, osobito kroz informatizaciju škola i obrazovanja.

Napomenuo je i da je jedan od ključnih prioriteta Vlade digitalizacija javne uprave, a u tu svrhu pripremljeni su brojni projekti koji će uskoro biti realizirani.  Istaknuo je da je u Hrvatskoj građanima dostupno 47 servisa unutar usluge e-Građani.

Potpredsjednik Europske komisije Ansip pohvalio je nastojanja Hrvatske za jačim uključivanjem u europsko jedinstveno digitalno tržište te je napomenuo da je iznimno važno, pored javne uprave, omogućiti digitalnu transformaciju i poduzetnicima. To je i ključan izazov za stvaranje digitalne ekonomije i jedinstvenog europskog digitalnog tržišta.

Predsjednik Vlade i potpredsjednik EK sudjelovali su potom na konferenciji Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Predstavništva EK.

Predsjednik Vlade najavio je skoro donošenje sveobuhvatne Digitalne strategije radi što bolje pripreme za digitalnu revoluciju te uspješnog uključivanja Hrvatske u europsko jedinstveno digitalno tržište.

Strategija će obuhvatiti pet područja: uključivo digitalno društvo i digitalne vještine, širokopojasna i druge infrastrukture digitalnih komunikacija, digitalna ekonomija, inovativne podatkovne usluge, te kibernetička sigurnost i zaštita podataka.

Kako bi se Hrvatska što bolje pripremila za izazove 4. industrijske revolucije, digitalizacije, najavio je djelovanje Vlade na tri komplementarne razine: digitalno društvo, digitalno gospodarstvo te digitalna uprava.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Press Vlada Republike Hrvatske

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close