Politika

Predsjednik osudio spaljivanje lutke gay para: “Tražim javnu ispriku i reakciju institucija”

I hrvatski predsjednik Zoran Milanović osudio je spaljivanje lutki istospolnog para s djetetom na karnevalu u Imotskom.


Dijete je predstavljeno u liku SDP-ova zastupnika Nenada Stazića s petokrakom na čelu. Milanović smatra da je riječ o sramotnom događaju i zatražio javnu ispriku kao i reakciju nadležnih institucija.

“Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti. Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija. Tražim njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, pogotovo što su događaj gledala brojna djeca i tako svjedočila širenju mržnje i poticanju nasilja“, napisao je Milanović na Facebooku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Zoran Milanović / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close