Politika

Predsjednik Milanović s diplomatima u „Diplomatskoj berbi“ na Plešivičkom gorju

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u berbi grožđa organiziranoj za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj – „Diplomatskoj berbi“.


Domaćin „Diplomatske berbe“ je predsjednik Republike Zoran Milanović, organizator je Grad Jastrebarsko, a peta po redu „Diplomatska berba“ u Jaski održala se u vinogradu obitelji Korak na Plešivici.

Pozdravljajući šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj, predsjednik Milanović rekao je da bi ova manifestacija postala tradicija, ali nije, jer ju je nakratko prekinula njegova prethodnica „koju ne krivim, to je šteta, i sada je nastavljamo“.

Pruža vam se mogućnost da posjetite Jastrebarsko, tradicionalnu hrvatsku regiju poznatu po vinima, koja su danas mnogo kvalitetnija nego što su bila prije dvadeset i pet godina, poručio je Predsjednik istaknuvši da je nekada vino teklo u velikim količinama, ali vrlo ograničene kvalitete.

„U ovu i druge vinarije uložilo se mnogo sredstava, truda i znanja. Uloženo je mnogo u proizvodni proces kako bi se polučila kvaliteta i kako bi se sve prodalo. Govorimo o malim količinama, što je prepreka globalnim ambicijama za ovu vinsku regiju. Ovo vino prodaje se na kućnom pragu, što znači da se prodaje u trgovinama i restoranima u Zagrebu i na obali. Hrvatska vina prisutna su u Kanadi i Australiji, ali ova, s Plješivice, vjerojatno neće biti, jer ih je malo“, rekao je predsjednik Milanović.

Ovo područje nije u obilju blagoslovljeno prirodnim resursima, osim s ljudima i zemljom i primjer je kako bi se društva, zajednice i civilizacije trebali razvijati, zaključio je predsjednik Milanović pozvavši diplomate da upoznaju ovaj kraj.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close