VijestiPolitika

Predsjednik Milanović obišao festival održivog življenja ZeGeVege u Zagrebu

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je danas 15. ZeGeVege festival održivog življenja kojeg na Europskom trgu u Zagrebu organizira Udruga Prijatelji životinja. Ove godine se na festivalu predstavlja više od 70 izlagača. Tijekom obilaska Predsjednik Milanović je izjavio kako mu se dopada sajam prije svega zbog svoje miroljubivosti i što nema agresije.


ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti.

Uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, podršku festivalu dali su i Predsjednik Republike, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski sabor – Odbor za zaštitu okoliša i prirode, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede te Ministarstvo turizma i sporta.

Udruga Prijatelji životinja neprofitna je nevladina udruga, osnovana 2001. godine s ciljem promoviranja zaštite i prava životinja te vegetarijanstva, odnosno veganstva, kao etički, ekološki i zdravstveno prihvatljivog životnog stila.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

GLASNOGOVORNIK


 

Komentari

Komentara


Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close