NacionalnaZadarska županijaPolitika

Predsjednik Milanović napustio obilježavanje akcije Maslenica zbog ustaških obilježja

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović došao je u Zadar gdje se obilježava 28. godišnjica Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica ’93, međutim, odbio je sudjelovati u svečanosti zbog ustaških obilježja.


I to ne obilježja pojedinaca, kako se doznaje iz predsjednikovog ureda, nego zbog onih koje nose delegacije koje polažu vijence. Navodno se radi o dvije osobe koje su u protokolu sa spornim obilježjima ZDS-a.

Predsjednik to smatra propustom organizatora, a to je županija”, rekao je novinarima glasnogovornik Milanovića Nikola Jelić.

Tako se ponavljaju Okučani i obilježavanje akcije Bljesak od prošle godine kada je predsjednik također odbio sudjelovati u svečanosti zbog obilježja HOS-a.

Inače, na svečanosti u Zadru sudjeluju ministar obrane Mario Banožić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade, i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj. Najprije su položili vijenac i zapalili svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Ured predsjednika

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close