NacionalnaZadarska županijaPolitika

Predsjednik Milanović napustio obilježavanje akcije Maslenica zbog ustaških obilježja

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović došao je u Zadar gdje se obilježava 28. godišnjica Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica ’93, međutim, odbio je sudjelovati u svečanosti zbog ustaških obilježja.


I to ne obilježja pojedinaca, kako se doznaje iz predsjednikovog ureda, nego zbog onih koje nose delegacije koje polažu vijence. Navodno se radi o dvije osobe koje su u protokolu sa spornim obilježjima ZDS-a.

Predsjednik to smatra propustom organizatora, a to je županija”, rekao je novinarima glasnogovornik Milanovića Nikola Jelić.

Tako se ponavljaju Okučani i obilježavanje akcije Bljesak od prošle godine kada je predsjednik također odbio sudjelovati u svečanosti zbog obilježja HOS-a.

Inače, na svečanosti u Zadru sudjeluju ministar obrane Mario Banožić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade, i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj. Najprije su položili vijenac i zapalili svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Ured predsjednika

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close