VijestiGrad Zagreb

Predsjednica primila predstavnike Udruge za sindrom Down Zagreb

U prigodi obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down te dvadesete obljetnice djelovanja, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je članove Udruge za sindrom Down Zagreb.


Predsjednica Udruge Natalija Belošević upoznala je Predsjednicu s aktivnostima Udruge koje su usmjerene na poticanje uključivanja osoba s down sindromom u sve segmente života zajednice. Istaknula je kako za preko 240 članova s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije organiziraju različite programe. U tom smislu, navela je program rane intervencije koji obuhvaća bebe u dobi od 3 mjeseca, individualne edukacijsko-rehabilitacijske te logopedske programe i vježbe za djecu vrtićke dobi i školarce, radionice, poludnevne i dnevne boravke za odrasle osobe sa sindromom down te edukacije i predavanja za roditelje.

Sugovornice su se složile kako je svim potrebitima, uz prijeko potrebnu brigu i skrb, nužno osigurati iste mogućnosti kakve imaju ostali građani. Predsjednica Grabar-Kitarović, osim važnosti potpunog uključivanja svih osoba u društvo, naglasila je i potrebu osiguravanja mogućnosti njihovog zapošljavanja. “Svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo i potpunu uključenost u društveni i sav život, a osobe s invaliditetom zaslužuju jednaku šansu kao i ostali građani. Moramo omogućiti prilagođavanje radnih mjesta prekvalifikacijom ili dokvalifikacijom radi ravnopravnog integriranja u društvu“, kazala je Predsjednica.

Predsjednica Republike pozvala je članove Udruge za sindrom Down Zagreb da joj se pridruže večeras na tribinama stadiona Maksimir kako bi zajedno bodrili Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close