Predsjednica primila predstavnike Udruge za sindrom Down Zagreb

Tena Brnad

U prigodi obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down te dvadesete obljetnice djelovanja, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je članove Udruge za sindrom Down Zagreb.


Predsjednica Udruge Natalija Belošević upoznala je Predsjednicu s aktivnostima Udruge koje su usmjerene na poticanje uključivanja osoba s down sindromom u sve segmente života zajednice. Istaknula je kako za preko 240 članova s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije organiziraju različite programe. U tom smislu, navela je program rane intervencije koji obuhvaća bebe u dobi od 3 mjeseca, individualne edukacijsko-rehabilitacijske te logopedske programe i vježbe za djecu vrtićke dobi i školarce, radionice, poludnevne i dnevne boravke za odrasle osobe sa sindromom down te edukacije i predavanja za roditelje.

Sugovornice su se složile kako je svim potrebitima, uz prijeko potrebnu brigu i skrb, nužno osigurati iste mogućnosti kakve imaju ostali građani. Predsjednica Grabar-Kitarović, osim važnosti potpunog uključivanja svih osoba u društvo, naglasila je i potrebu osiguravanja mogućnosti njihovog zapošljavanja. “Svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo i potpunu uključenost u društveni i sav život, a osobe s invaliditetom zaslužuju jednaku šansu kao i ostali građani. Moramo omogućiti prilagođavanje radnih mjesta prekvalifikacijom ili dokvalifikacijom radi ravnopravnog integriranja u društvu“, kazala je Predsjednica.

Predsjednica Republike pozvala je članove Udruge za sindrom Down Zagreb da joj se pridruže večeras na tribinama stadiona Maksimir kako bi zajedno bodrili Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.


Foto: PR

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u