VijestiPolitika

Predsjednica primila izaslanstvo Udruge „Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je članice Udruge „Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske, dogradonačelnicu Grada Vukovara, predsjednika i člana Savjeta za branitelje grada Vukovara.


Predsjednica Udruge Svjetlana Dželalija-Kovačić upoznala je Predsjednicu s radom Udruge te programima koje provode. Između ostalog, spomenula je razne humanitarne projekte koji uključuju prikupljanje donacija za potrebite obitelji hrvatskih branitelja te suradnju s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Kazala je kako prikupljaju dokumentaciju o ženama braniteljicama, organiziraju okrugle stolove, tribine i promocije knjiga na temu Domovinskog rata te najavila inicijativu postavljanja prvog spomenika braniteljicama u Vukovaru.

Predsjednik Savjeta za branitelje grada Vukovara Tomislav Josić informirao je Predsjednicu s nedavno obilježenim Danom hrvatskih braniteljica i branitelja Vukovara, koji se već tradicionalno, petu godinu za redom obilježio u znak zahvale svim onima koji su se nesebično borili za našu Domovinu.

Izrazivši zahvalnost braniteljicama iz Domovinskog rata, koje su zajedno s braniteljima dale svoj doprinos u ostvarenju i obrani naše slobode i neovisnosti, časno je branili, obranili i oslobodili Hrvatsku, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je njihova tadašnja uloga neupitna, kao i danas kada djeluju na dobrobit grada Vukovara i svih naših sugrađana.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Ured predsjednice RH

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close