Ličko-senjska županijaPolitika

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Edukacijski centar OUTWARD BOUND u Velikom Žitniku

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u sklopu izmještanja svojeg Ureda u Ličko-senjsku županiju, u pratnji župana dr.Darka Milinovića posjetila je Edukacijski centar Outward Bound u Velikom Žitniku.


Tijekom posjete upoznala se s članovima Izvršnog i Starateljskog odbora škole, koji su joj ukratko prezentirali metodologiju rada Outward Bound sustava te je imala priliku pogledati samu izvedbu dijela Outward Bound programa koji se trenutno provodi s učenicima American Internacional School Budapest (AISB).

Također, Predsjednica se susrela s mještanima Velikog Žitnika i posjetila rodnu kuću Ante Starčevića, ukazavši na vrijednost Velikog Žitnika kao važnog povijesnog mjesta a danas mjesta susreta djece i mladih iz cijele Hrvatske i Europe u edukacijskom centru Outward Bound-a.

Edukacijski centar u Velikom Žitniku inače je stara područna škola koju je grad Gospić udijelio na koncesiju od 30 godina Outward Bound-u. Centar je uređen uz pomoć Rotary klubova Zagreb i Zagreb Gradec, čiju su članovi također prisustvovali posjetu Predsjednice, te Zagrebgradnje d.d. i gospodina Branka Vojnovića.

Outward Bound programi iskustvenog učenja u prirodi jačaju djecu i mlade i pripremaju ih za budućnost, polaznici razvijaju životne vještine i otkrivaju vlastite potencijale u izazovnim okruženjima prirode te vrijednost ovih programa biva sve više prepoznata“, izjavljuje Matea Brižić, voditeljica EC Outward Bound Croatia.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close