Zdravlje

Pred nama je još jedna epidemija gripe

Pred nama je još jedna epidemija gripe, poručuju na svojoj internetskoj stranici iz Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije. 


U Ličko-senjskoj županiji do sada su prijavljena ukupno 24 slučaja gripe, najviše sa područja Otočca. Od dobnih skupina najviše je zastupljena radno aktivna populacija ( 30-64 god.).

Simptomi gripe bez komplikacija su povišena temperatura, drhtavica, bolovi u mišićima i zglobovima, curenje i začepljenost nosa, gubitak apetita, grlobolja i kašalj, a glavni simptom je osjećaj iscrpljenosti. Gripu treba preležati. Pijenje mnogo tekućine i mirovanje od velike je važnosti.

Pomoć liječnika treba potražiti ako imate temperaturu koja traje dulje od četiri, pet dana; ako otežano dišete, imate kratak dah i jako kašljete; ako osjećate bol ili pritisak u prsima; ako imate iznenadne vrtoglavice ili ste ošamućeni; ako povraćate i imate proljev te ako se povišena temperatura ponovi nakon poboljšanja simptoma

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Zavod za javno zdravstvo LSŽ | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close