Zdravlje

Pred nama je još jedna epidemija gripe

Pred nama je još jedna epidemija gripe, poručuju na svojoj internetskoj stranici iz Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije. 


U Ličko-senjskoj županiji do sada su prijavljena ukupno 24 slučaja gripe, najviše sa područja Otočca. Od dobnih skupina najviše je zastupljena radno aktivna populacija ( 30-64 god.).

Simptomi gripe bez komplikacija su povišena temperatura, drhtavica, bolovi u mišićima i zglobovima, curenje i začepljenost nosa, gubitak apetita, grlobolja i kašalj, a glavni simptom je osjećaj iscrpljenosti. Gripu treba preležati. Pijenje mnogo tekućine i mirovanje od velike je važnosti.

Pomoć liječnika treba potražiti ako imate temperaturu koja traje dulje od četiri, pet dana; ako otežano dišete, imate kratak dah i jako kašljete; ako osjećate bol ili pritisak u prsima; ako imate iznenadne vrtoglavice ili ste ošamućeni; ako povraćate i imate proljev te ako se povišena temperatura ponovi nakon poboljšanja simptoma

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Zavod za javno zdravstvo LSŽ | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close