Ličko-senjska županijaPolitika

“Praznik demokracije” propao: U četvrtak nova runda između Milinovića, Kustića i Starčevića

Nakon što je danas za 17:00 sati odgođeno glasovanje o konstituiranju županijske skupštine, još ništa nije riješeno. Marijan Kustić iz HDZ-a uspio se izboriti za tajno glasovanje nazvavši to “praznikom demokracije”, no na kraju je od toga odustao, iako je ostalo nejasno što je s takvim glasovanjem, obavijenim velom tajne, htio dobiti.


Na popodnevnoj sjednici Milinovićevi vijećnici u znak prosvjeda izašli su iz vijećnice, a Bura promjena nije ni došla na popodnevnu sjednicu. HSP-ovi vijećnici ostali su u vijećnici, no Marijan Kustić odgodio je sjednicu za četvrtak u 18 sati optuživši vijećnike s liste Darka Milinovića da opstruiraju konstituiranje županijske skupštine. Današnje očito političko taktiziranje u vijećnici pokazalo je, na žalost, još jednom da su Ličko-senjska županija i njezini stanovnici vodećim akterima potpuno nebitni.

Boksačkim rječnikom, završena još jedna runda u meču između Darka Milinovića i HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera. Ovoga puta, čini se,  rundu je dobio Milinović, a očekuje se da bi onu sljedeću, u četvrtak, mogao dobiti Kustić. Naime, HSP-ovi vijećnici i Karlo Starčević danas su se povukli, no to je, zasigurno samo privremeno rješenje. Očekuje se da će HSP biti naklonjeniji HDZ-u jer je on jedini odlučujući faktor u Skupštini koji to i dalje drži kao opciju.

Bura promjena nije se pojavila na današnjem “prazniku demokracije” i tajnom glasovanju, čime su poslali jasnu poruku kako ne žele sudjelovati u političkoj trgovini, kako je danas naglasio i Ante Kovač.

Pogledajte kako je to izgledalo u 17 sati, u snimci Lika Expressa.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close