VijestiKultura

PRATITE UŽIVO Počela je svečanost otvorenja obnovljenog vukovarskog Vodotornja

Nakon troipolgodišnje obnove, vukovarski Vodotoranj, jedan od najprepoznatljivih simbola obrane Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine, danas se svečano otvara prigodnim koncertom.


Zbog epidemije koronavirusa i ovaj je događaj prilagođen epidemiološkim mjerama i organiziran bez nazočnosti javnosti. Svečanom otvorenju Vukovarskog vodotornja građani se mogu pridružiti iz svojih domova te preko društvenih mreža pratiti pripremljeni koncertni program.

Tijekom Domovinskog rata vodotoranj je pogođen s više od 600 projektila, a obnovljen je u sklopu akcije “Vukovarski vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva”. U sklopu Vodotornja nalaze se memorijalna soba, staza i vidikovac. Na vidikovcu, pokraj jarbola s hrvatskom zastavom postavljene su stope pokojnih vukovarskih branitelja Ivana Ivanike i Hrvoja Đalte koji su podizali zastavu na Vodotornju svaki put kada bi ona za vrijeme napada na Vukovar bila srušena.

Građani će Vodotoranj moći posjetiti u subotu, 31. listopada kada će vukovarski Vodotoranj otvoriti svoja vrata za sve posjetitelje iz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close