Kućni ljubimci

Prasicu Ljilju na Facebooku prati nekoliko tisuća obožavatelja

Praščić je ležao u kanalu ranjenog trbuha. Na njega je slučajno naišao ljubitelj životinja koji je prasence, još živo, pokupio i odveo veterinaru.


 

Bio je siječanj 2016. Praščić Babe, kako su ga od milja prvo nazvali, se ubrzo oporavio i kako nije imao vlasnika, zbrinut je u osječkom Azilu za napuštene pse. Tamo se ustanovilo da je praščić zapravo žensko pa je dobio novo ime – Ljilja. Još bolesnu Ljilju privremeno je udomila aktivistica Azila koja ju je držala u stanu, a u travnju su mu odlučili pronaći novog i trajnog udomitelja.

– Uzela sam Ljilju jer nisu imali kamo sa njom. Mi živimo u kući s velikim dvorištem u kojem se može slobodno kretati. Inače smo vegetarijanci pa je svinja kod nas sigurna – kaže Ivana Grmoja (30) iz sela Rakitovice kraj Donjeg Miholjca. U njihovom dvorištu, osim Ljilje, živi još 30 mačaka, tri psa, kokoši i patka. No Ljilja je vjerojatno među rijetkim svinjama u Slavoniji koja nije namijenjena za kobasice i čvarke.

Da se radi o posve neobičnoj ‘gici’ svjedoči i facebook stranica Super Ljilje koja ima nekoliko tisuća fanova. Udomiteljica Ivana često fotografija Ljiljine super trenutke pa te fotke objavljuje na Ljiljinoj stranici. Tu se može vidjeti kako Ljilja doista uživa u svom bezbrižnom seoskom svinjskom životu.

Više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: Facebook Super Ljilja

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close