Prasicu Ljilju na Facebooku prati nekoliko tisuća obožavatelja

Tena Brnad

Praščić je ležao u kanalu ranjenog trbuha. Na njega je slučajno naišao ljubitelj životinja koji je prasence, još živo, pokupio i odveo veterinaru.


 

Bio je siječanj 2016. Praščić Babe, kako su ga od milja prvo nazvali, se ubrzo oporavio i kako nije imao vlasnika, zbrinut je u osječkom Azilu za napuštene pse. Tamo se ustanovilo da je praščić zapravo žensko pa je dobio novo ime – Ljilja. Još bolesnu Ljilju privremeno je udomila aktivistica Azila koja ju je držala u stanu, a u travnju su mu odlučili pronaći novog i trajnog udomitelja.

– Uzela sam Ljilju jer nisu imali kamo sa njom. Mi živimo u kući s velikim dvorištem u kojem se može slobodno kretati. Inače smo vegetarijanci pa je svinja kod nas sigurna – kaže Ivana Grmoja (30) iz sela Rakitovice kraj Donjeg Miholjca. U njihovom dvorištu, osim Ljilje, živi još 30 mačaka, tri psa, kokoši i patka. No Ljilja je vjerojatno među rijetkim svinjama u Slavoniji koja nije namijenjena za kobasice i čvarke.

Da se radi o posve neobičnoj ‘gici’ svjedoči i facebook stranica Super Ljilje koja ima nekoliko tisuća fanova. Udomiteljica Ivana često fotografija Ljiljine super trenutke pa te fotke objavljuje na Ljiljinoj stranici. Tu se može vidjeti kako Ljilja doista uživa u svom bezbrižnom seoskom svinjskom životu.

Više na 24sata.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: 24sata.hr | Foto: Facebook Super Ljilja

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u