Lifestyle

Poznati kuhar priznao što ne bismo trebali naručiti ponedjeljkom u restoranu

Anthony Bourdain najpoznatiji je po svojim živopisnim putopisima, u kojima posjećuje različite svjetske destinacije, uključujući i boravak u Hrvatskoj, i jede i komentira lokalnu hranu. Sad savjetuje što se nikako ne biste trebali naručiti ponedjeljkom u restoranu.


U knjizi ‘Priznanja jednoga chefa: Što nikad niste željeli znati o restoranima’, Bourdain otkriva koja se namirnica nikako ne bi trebala naći na vašem meniju, ukoliko ponedjeljkom jedete u restoranu. ‘Ponedjejkom nikad ne naručujem ribu’, kaže Bourdain.

Naime, restorani koji nisu specijalizirani za ribu ili plodove mora, ponedjeljkom najčešće poslužuju ribu koja je stara već četiri dana. Kupuju ribu četvrtkom, kako bi se pripremili za vikend, a ta riba najčešće ostane u zalihama i nakon vikenda.

Stara riba nije samo neukusna, nego može biti i opasna. Naime, svježa se riba ne bi trebala skladištiti dulje od tri dana, upozoravaju stručnjaci. Ukoliko, pak, žarko želite jesti ribu u restoranu, nastojte to činiti utorkom ili četvrtkom. Tada je riba u većini restorana svježa, savjetuje Bourdain.


Tekst: n1info.com

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close