VijestiScena

Poziv na učlanjenje u Kulturno umjetničko društvo “LIPA” iz Sinca

Kulturno umjetničko društvo “Lipa” iz Sinca pokraj Otočca nastalo je iz gotovo stoljetne tradicije tamburaškog orkestra pod nazivom “Hrvatski tamburaški zbor Lipa Sinac” koji svoje početke vodi u davnu 1932. godinu.

Sinac, iako danas sve manje naseljen, ipak je živo mjesto puno kulturnih želja i folklornog plesa. Ime KUD-a društvo je dobilo po legendi starih Slavena jer su Hrvati u tim vremenima pokraj svojih kuća sadili lipe, u kojima su prema vjerovanjima stanovali dobri bogovi.

Od dobrih bogova, preko tamburaškog orkestra, ovo društvo očuvalo se do danas. Trenutno traju upisi u KUD “Lipa” Sinac, ako volite kulturu i umjetnost, a ni glazba vam nije strana, javite se na službene kontakte društva ovdje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close