Scena

“Povratnik” osvojio pet nagrada Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti

Drama preživljavanja i osvete osvojila je glavne britanske filmske nagrade u nedjelju dobivši pet nagrada uključujući i nagradu za najbolji film, najboljeg glavnog glumca za Leonarda DiCapria i nagradu za najboljeg redatelja Alejandra Gonzaleza Inarritua


Film je isto tako dobio nagrade Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za fotografiju i zvuk na svečanosti u Londonu.

Taj pogled u divlju Ameriku koracima legendarnog trapera Hugha Glassa, kojeg tumači Leonardo DiCaprio, koji je i kandidat za 12 Oscara 28. veljače, pretekao je “Carol” Todda Haynesa, “Most špijuna” Stevena Spielberga, “Spotlight” Toma McCarthyja i “Okladu stoljeća” Adama McKaya.

U filmu, koji je već dobio nekoliko nagrada, DiCaprio glumi trapera Glassa kojega nakon što ga napadne medvjed ostave njegovi drugi članovi ekspedicije 1820-tih. On preživi u teškim zimskim uvjetima i krene na put osvete.

“Ovo je nevjerojatno”, rekao je meksički redatelj Inarritu nakon dobivanja nagrade za najbolji film.

Američki glumac Leonardo DiCaprio je u dobio britansku filmsku nagradu BAFTA za najboljeg glumca za ulogu povratnika u istoimenom filmu.

Di Caprio, koji slovi kao favorit 28. veljače za Oscara za najboljeg glumca, u Londonu je nadmašio Eddija Radmaynea, Matta Damona, Michaela Fassbendera i Bryana Cranstona.

Nagradu za najbolju glavnu glumicu dobila je Brie Larson za ulogu mlade majke koju drže zatočenom zajedno s njezinim petogodišnjim sinom u filmu “Soba”.


 

Tekst: tportal.hr
Foto: screenshot YouTube

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close