NovacVijesti

Povrat poreza će ove godine stići puno ranije!

UNATOČ NEPOVOLJNOJ PRORAČUNSKOJ SITUACIJI

Ministar financija Zdravko Marić u utorak je ponovno najavio da će građanima unatoč nepovoljnoj proračunskoj situaciji u lipnju biti isplaćen povrat poreza, te rekao kako se nada da će povrat preplaćenog poreza u lipnju postati trajna praksa, a ne kao do sada u kolovozu.


Građani mogu očekivati povrat poreza već u lipnju, o tome smo govorili još kada je bio prvi krug mjera. Najavili smo da ćemo, što se tiče funkcioniranja Porezne uprave i Centralne riznice odnosno lokalnih proračuna, učiniti sve što je u našoj moći da ubrzamo naše procedure”, najavio je Marić u izjavi novinarima u Saboru.

Nadam se da ćemo ove godine ne samo uspjeti u tome, nego da će to ostati trajna praksa i nakon ove godine, umjesto kao što se do sada povrat poreza isplaćivao u kolovozu, poručio je.

Građanima će se rješenja izdavati do kraja svibnja, u kojima će dobiti i rok za žalbu, a s isplatama povrata poreza započet će se u lipnju, istaknuo je Marić. Dodao je da će rješenje biti izvršno, a utvrdi li se da je nešto krivo obračunato na štetu poreznog obveznika, država će to kompenzirati.

Odbacio je tezu da je ta promjena vezana uz vjerojatne srpanjske izbore jer je, kaže, to najavio puno prije nego što se počelo pričati o izborima, javlja poslovni.hr.

 


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close