Primorsko-goranska županijaZdravlje

Potvrđen osmi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Potvrđen je osmi pozitivni pacijent na koronavirus u Hrvatskoj, a ponovno se radi o bliskom kontaktu obitelji radnika koji je radio u Italiji iz Rijeke, doznaje RTL.


“Iz klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke“, izvijestili su jutros iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Podsjetimo, jučer ujutro je potvrđen sedmi pozitivni pacijent na koronavirus u Hrvatskoj, također blizak zaraženoj obitelji iz Rijeke. Zasad je u Rijeci potvrđeno pet pacijenata zaraženih koronavirusom, a u Zagrebu tri.

Svi oboljeli dobrog su i stabilnog zdravstvenog stanja te je stoga ministar zdravstva Vili Beroš jučer ustvrdio da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj povoljna.

Što manje se rukujte

Stožer za civilu zaštitu uputio je jučer i strogu preporuku zdravstvenim ustanovama i djelatnicima da u idućih mjesec dana odgode pružanje usluga zdravstvenog turizma osobama koje dolaze iz područja zahvaćenih koronavirusom kako bi se spriječio rizik mogućeg širenja.

Preporuka se odnosi na pružanje dentalnih zdravstvenih usluga i na lječilišta, s obzirom na to da u Hrvatsku upravo iz Italije, u kojoj je zabilježen značajan broj oboljelih, njih 1.128, dolazi mnogo osoba kojima hrvatski stomatolozi pružaju zdravstvenu uslugu.

Stožer i dalje preporučuje građanima da se što manje rukuju jer se time smanjuje rizik potencijalnog prijenosa bolesti.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close