Primorsko-goranska županijaZdravlje

Potvrđen osmi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Potvrđen je osmi pozitivni pacijent na koronavirus u Hrvatskoj, a ponovno se radi o bliskom kontaktu obitelji radnika koji je radio u Italiji iz Rijeke, doznaje RTL.


“Iz klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke“, izvijestili su jutros iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Podsjetimo, jučer ujutro je potvrđen sedmi pozitivni pacijent na koronavirus u Hrvatskoj, također blizak zaraženoj obitelji iz Rijeke. Zasad je u Rijeci potvrđeno pet pacijenata zaraženih koronavirusom, a u Zagrebu tri.

Svi oboljeli dobrog su i stabilnog zdravstvenog stanja te je stoga ministar zdravstva Vili Beroš jučer ustvrdio da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj povoljna.

Što manje se rukujte

Stožer za civilu zaštitu uputio je jučer i strogu preporuku zdravstvenim ustanovama i djelatnicima da u idućih mjesec dana odgode pružanje usluga zdravstvenog turizma osobama koje dolaze iz područja zahvaćenih koronavirusom kako bi se spriječio rizik mogućeg širenja.

Preporuka se odnosi na pružanje dentalnih zdravstvenih usluga i na lječilišta, s obzirom na to da u Hrvatsku upravo iz Italije, u kojoj je zabilježen značajan broj oboljelih, njih 1.128, dolazi mnogo osoba kojima hrvatski stomatolozi pružaju zdravstvenu uslugu.

Stožer i dalje preporučuje građanima da se što manje rukuju jer se time smanjuje rizik potencijalnog prijenosa bolesti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close