NovacKarijera

Potpišite se za moratorij na kredite građana i poduzetnika, danas pokrenuta inicijativa

Na web stranici moratorij.net pokrenuta je inicijativa za moratorije na kredite


“Tisuće građana Republike Hrvatske je već ostalo bez posla, a još tisuće čeka upravo takav scenarij. Dohodak pada gotovo svim radnicima i poduzetnicima i na svima nama je da pružimo ruku pomoći i povučemo prave poteze.”

U nastavku, spominje se i SDP.

“Nažalost, Vlada Republike Hrvatske, a potom i saborska većina, su odbili SDP-ov Prijedlog zakona o moratoriju na kreditne obveze dužnika kojim bi se građanima i poduzetnicima omogućila jednogodišnja odgoda otplate kredita za čije vrijeme ne bi bile obračunavane kamate. Time su građani prepušteni na milost i nemilost bankama i njihovim rješenjima, a rješenja koje nude banke su tromjesečne odgode uz plaćanje kamata i dodatnih troškova za provedbu odgode. To dužnicima neće pomoći, nego će samo povećati njihove ukupne obveze prema bankama. Dakle, jedino tko će od takvih rješenja profitirati su banke koje pokušavaju zaraditi ekstraprofite na tuđoj nesreći. ”

Svojim potpisom si:

  • za to da se pitanje moratorija na kredite uredi zakonskim rješenjem kako bi on bio jednak za sve, a protiv toga da dužnici ovise o dobroj volji banaka
  • za to da se omogući jednogodišnji moratorij na kredite građanima i poduzetnicima bez obračunavanja kamate, a protiv toga da se tijekom tromjesečne odgode od strane banaka obračunavaju kamata i dodatni troškovi
  • za solidarnost sa svima onima koji su ostali bez posla, koji će tek ostati bez posla i svima onima kojima su prihodi drastično pali pa neće moći otplaćivati svoje kredite za tri mjeseca, a protiv ekstra profita banaka na tuđoj nesreći
  • za spas gospodarstva kroz jednogodišnji moratorij jer će banke za tri mjeseca isisati sav novac iz gospodarstva, a protiv urušavanja ekonomskog sustava Republike Hrvatske.

Potpisati možete na LINKU.

Sad je vrijeme kad se moramo ujediniti i pomoći onima koji su se, ne svojom voljom, našli u financijskim neprilikama. Potpiši ovu peticiju i pridruži nam se u borbi za pravedno društvo, potpiši ovu peticiju i sudjeluj u stvaranju bolje budućnosti za sve, a ne samo za neke! – pozivaju na kraju.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close