Poljoprivreda

Potpisani ugovori o subvencioniranju prijevoza mlijeka u Lici

Temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu potpora održavanju proizvodnje mlijeka na području Ličko-senjske županije u 2024. godini, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry potpisao je danas ugovore s prijevoznicima mlijeka, ukupne vrijednosti 129 tisuća eura.


Uz župana Petryja potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić te pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i turizam Marijana Lulić.

Župan Ernest Petry izrazio je zahvalnost prisutnima na dosadašnjoj suradnji te naglasio kontinuiranu potporu Ličko-senjske županije održavanju proizvodnje mlijeka, a sve kako bi zadržali postojeće prerađivače odnosno proizvođače mlijeka na području županije.

Ovo je treća godina za redom da Ličko-senjska županija sufinancira skupljanje i prijevoz mlijeka kroz dodjelu potpora za održavanje proizvodnje mlijeka. Protekle dvije godine 50 % sredstava osigurano je putem Ministarstva poljoprivrede, koje je navedenim učešćem u financiranju prepoznalo potrebu i važnost ulaganja u održavanje proizvodnje mlijeka i poljoprivrede na području Ličko-senjske županije.“

U protekloj godini su kroz ovu poticajnu mjeru prijevoznici mlijeka prikupili 1.781.762 litara mlijeka od ukupno 104 proizvođača s područja Ličko-senjske županije na koji način se od strane Županije putem poticaja prijevoza održala i proizvodnja mlijeka za koje je ujedno osigurana prodaja otkupljivaču Vindiji d.d. iz Varaždin

 

Izvor: Ličko-senjska županija | Foto: Pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close