Karijera

Post-pandemijski svijet: Način na koji sada živimo je naša sadašnjost i bliža budućnost, ali se s time ne treba pomiriti

COMMUNICATION MANAGEMENT FORUM 2021.

Što nas čeka nakon završetka pandemije, ključno je pitanje o kojemu su raspravljali istaknuti znanstvenici i stručnjaci – slovenski antropolog izv. prof. dr. sc. Dan Podjed te izvršni direktor zaklade Travel Jeremy Sampson.


Sudionici okruglog stola pod nazivom „Post-pandemijski svijet: loša slika ili dobra prilika?“, koji je održan na Communication Management Forumu, donijeli su zajednički zaključak kako je prilagodba bila neizbježna, ali i da je promjena poslovne i društvene paradigme nešto na čemu još trebamo raditi. Stoga pandemiju, ali i post-pandemijski svijet, podjednako vide kao dobru priliku za sve segmente privatnog i poslovnog života.

Situacija koju je izazvala pandemija bila je svojevrsna ugroza za čovječanstvo. Zaglavili smo u svojim domovima, sve se vrlo brzo iz realnog prebacilo u online svijet. Način na koji sada živimo je naša sadašnjost i bliža budućnost, to moramo prihvatiti, ali se s time ne treba pomiriti. Trebamo nastojati voditi što normalniji život, no, ostaje veliko pitanje kako ćemo se oporaviti kao društvo u antropološkom smislu“, poručuje antropolog izv. prof. dr. sc. Dan Podjed.

Dolaskom pandemije medije su preplavile negativne vijesti, a nakon toga su uslijedile malo ohrabrujuće vijesti kada se pojavilo cjepivo, no pojavom novog vala pandemije ponovno smo se vratili u negativnu perspektivu. Ipak, neki sektori i segmenti života doživjeli su tektonske promjene, koje će značajno utjecati na njihov oporavak i perspektivu njihova razvoja.

Prije pandemije turizam je bio fokusiran na masovnost i dolazak što većeg broja gostiju u destinacije diljem svijeta. Ovime se potpuno promijenio koncept funkcioniranja turizma. Dionici u turizmu morat će prihvatiti novu realnost i fokusirati se na kvalitetu ponude kako bi u destinacije privukli turiste, koji će im se vraćati i u budućnosti“, smatra Jeremy Sampson, izvršni direktor zaklade Travel, vodeće nevladine organizacije u sektoru putovanja i turizam.

Communication Management Forum 2021. održava se u organizaciji Edward Bernays University Collegea, Instituta za turizam te Instituta za društvena istraživanja u Zagebu. Dvodnevna konferencija ponudit će odgovore na pitanja u kojem smjeru razvijati poslovni i privatni život po završetku pandemije. Ovogodišnji CMF okuplja otprilike 250 sudionika, znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, a koji će izložiti više od 100 znanstvenih radova.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close