VijestiZdravlje

Posljedice prevelikog uzimanja šećera mogu biti ozbiljne

Šećer je sveprisutan u današnjoj ishranin a pogotovo u prerađenoj hrani koja sadrži različite vrste šećera i katkad ih je teško prepoznati.


1. Stalna glad

Visoki krvni tlak sprječava glukozu da uđe u stanice. Rezultat toga je da tijelo nema dovoljno energije i da opet iznova traži energiju, tj. hranu.

2. Iscrpljenost

Kod povišene količine šećera tijelo nije sposobno pravilno pohraniti i apsorbirati glukozu. Energija se ne koristi efikasno, a stanice tijela ne dobivaju potrebnu energiju. Sve to dovodi do činjenice da se osoba često osjeća umorna bez razloga.

3. Često mokrenje

Ako je šećer u krvi previsok, bubrezi ne mogu ponovno apsorbirati tekućinu. Stoga tijelo, pokušavajući izjednačiti koncentraciju glukoze u krvi i stanicama, otapa krv unutarstaničnom tekućinom, čime se normalizira koncentracija glukoze. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close