VijestiZdravlje

Posljedice prevelikog uzimanja šećera mogu biti ozbiljne

Šećer je sveprisutan u današnjoj ishranin a pogotovo u prerađenoj hrani koja sadrži različite vrste šećera i katkad ih je teško prepoznati.


1. Stalna glad

Visoki krvni tlak sprječava glukozu da uđe u stanice. Rezultat toga je da tijelo nema dovoljno energije i da opet iznova traži energiju, tj. hranu.

2. Iscrpljenost

Kod povišene količine šećera tijelo nije sposobno pravilno pohraniti i apsorbirati glukozu. Energija se ne koristi efikasno, a stanice tijela ne dobivaju potrebnu energiju. Sve to dovodi do činjenice da se osoba često osjeća umorna bez razloga.

3. Često mokrenje

Ako je šećer u krvi previsok, bubrezi ne mogu ponovno apsorbirati tekućinu. Stoga tijelo, pokušavajući izjednačiti koncentraciju glukoze u krvi i stanicama, otapa krv unutarstaničnom tekućinom, čime se normalizira koncentracija glukoze. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close