Vijesti

Posljedice oluje: Četvero mrtvih, 200 ozlijeđenih, oštećeno više od 2000 objekata

NEVIĐENA OLUJA

U olujnom nevremenu koje je jučer pogodilo Hrvatsku život su izgubile četiri osobe, dvjestotinjak ih je ozlijeđeno, oštećeno je više od 2000 objekata, a županijski centri 112 zaprimili su više od 4500 poziva.


Nevrijeme je zahvatilo 14 županija i grad Zagreb, a pozivi županijskim centrima većinom su se odnosili na nevrijeme i njegove posljedice, objavilo je danas Ravnateljstvo civilne zaštite.

Smrtno su stradale četiri osobe – dvije na području Zagreba, jedna na području Brodsko-posavske županije te vatrogasac na području Vukovarsko-srijemske županije.

Prema podacima Ministarstva zdravstva na području Zagreba ozlijeđeno je 130 osoba, od čega 13 teže, a na području Zagrebačke županije, prema podacima objavljenim na internetskoj stranici Ravnateljstva civilne zaštite, ozlijeđene su dvije te u Brodsko-posavskoj više od deset osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji ozlijeđeno je deset osoba, dok je u Vukovarsko-srijemskoj trideset osoba zatražilo liječničku pomoć, a četiri su hospitalizirane.

Hrvatska vatrogasna zajednica priopćila je da je do sada zabilježeno 1507 intervencija u kojima je sudjelovalo 3865 vatrogasaca s 1604 vozila, podaci o broju intervencija neprestano se povećavaju, a vatrogasci uklanjanju stabla, granje i crjepove s kolnika te rade na sanaciji krovišta i dimnjaka.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: unsplash.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close