Lifestyle

Poslastica čije ime svi pogrešno izgovaraju

Nutella je već desetljećima omiljeni čokoladni namaz mnogih, ali čini se da ime proizvoda pogrešno izgovaramo. Sudeći prema službenoj stranici brenda, ime proizvoda treba izgovarati “nju-tel-uu” odnosno “new-tell-uh”.


Talijanski proizvođač Ferrero kaže da ne žele prisiljavati na univerzalni izgovor imena svog proizvoda. Izjavili su da kompanija u Ujedinjenom Kraljevstvu svoj proizvod zove Nutella kao i niihovi konzumenti, a američki izgovor je samo za Amerikance.

Ljubitelji Nutelle iznenađeni

Kompanija je ipak na svojoj službenoj stranici pod FAQ ( česta pitanja) napisala što je namaz Nutella: “Nutella (koja se izgovara nju-tel-u) je ukusna, jedinstvena kombinacija prženih lješnjaka, obranog mlijeka sa dodatkom kakaa. Nutella ne sadrži umjetne boje ili konzervanse.”

Lubitelji Nutelle su na Twitteru izrazili svoje iznenađenje. Mnogi su fanovi iznenađeni da se prvi dio imena ne izgovara nut (orašasti plod) iako je namaz načinjen od lješnjaka.

Više nikako neće biti isto kada budete namaz Nutella-Njuteluu mazali na kruh, palačinke, ili je jeli prstima.


 

Tekst: telegram.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close