VijestiPolitika

Posjetili smo željezničku postaju Vrhovine: Apokaliptične scene na prometnici u blizini turističkog bisera Plitvička jezera

Tijekom uskrsnih blagdana posjetili smo željezničku postaju u Vrhovinama na željezničkoj pruzi Ogulin – Knin. Ono što smo tamo zatekli šokiralo nas je. Zgrada i prostorije postaje u katastrofalnom su i ruševnom stanju i potpuno neupotrebljivi za pružanje minimalnih putničkih usluga.


Sa zidova otpada žbuka, prostorije su pune smeća i uništenog inventara. Postaja je očito potpuno zaboravljena i prepuštena zubu vremena. Problem je što kroz Vrhovine i dalje prolaze vlakovi i možemo lako pretpostaviti što o postaji, ali i o Hrvatskoj, misle turisti i putnici namjernici. Željeznica je jedno od omiljenih prijevoznih sredstava brojnim turistima koji i na ovaj način žele upoznati unutrašnjost zemlje koju su posjetili. Ovakvi apokaliptični prizori sa željezničke postaje u Vrhovinama zasigurno ne pridonosi širenju slike koju Hrvatska kao turističko odredište želi poslati svijetu.

Zamolili smo za komentar nadležne u Hrvatskim željeznicama, no bez uspjeha. Niti nakon višekratnih pokušaja nismo uspjeli dobiti izjavu  glasnogovornice HŽ-a Mihaele Tomurad Sušac, a odgovore nismo dobili ni na pitanja koja smo uputili putem službene email adrese. Od nadležnih u postaji u Vrhovinama dobili smo odgovor da ne smiju davati izjave bez dopuštenja nadležnih u Upravi HŽ-a. A oni se, kao što smo naveli, uopće ne javljaju na službene kontakte objavljene na web stranici HŽ-a.

Kako danas izgleda postaja Vrhovine možete vidjeti u fotogaleriji:

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LikaClub

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close