VijestiPolitika

Posjetili smo željezničku postaju Vrhovine: Apokaliptične scene na prometnici u blizini turističkog bisera Plitvička jezera

Tijekom uskrsnih blagdana posjetili smo željezničku postaju u Vrhovinama na željezničkoj pruzi Ogulin – Knin. Ono što smo tamo zatekli šokiralo nas je. Zgrada i prostorije postaje u katastrofalnom su i ruševnom stanju i potpuno neupotrebljivi za pružanje minimalnih putničkih usluga.


Sa zidova otpada žbuka, prostorije su pune smeća i uništenog inventara. Postaja je očito potpuno zaboravljena i prepuštena zubu vremena. Problem je što kroz Vrhovine i dalje prolaze vlakovi i možemo lako pretpostaviti što o postaji, ali i o Hrvatskoj, misle turisti i putnici namjernici. Željeznica je jedno od omiljenih prijevoznih sredstava brojnim turistima koji i na ovaj način žele upoznati unutrašnjost zemlje koju su posjetili. Ovakvi apokaliptični prizori sa željezničke postaje u Vrhovinama zasigurno ne pridonosi širenju slike koju Hrvatska kao turističko odredište želi poslati svijetu.

Zamolili smo za komentar nadležne u Hrvatskim željeznicama, no bez uspjeha. Niti nakon višekratnih pokušaja nismo uspjeli dobiti izjavu  glasnogovornice HŽ-a Mihaele Tomurad Sušac, a odgovore nismo dobili ni na pitanja koja smo uputili putem službene email adrese. Od nadležnih u postaji u Vrhovinama dobili smo odgovor da ne smiju davati izjave bez dopuštenja nadležnih u Upravi HŽ-a. A oni se, kao što smo naveli, uopće ne javljaju na službene kontakte objavljene na web stranici HŽ-a.

Kako danas izgleda postaja Vrhovine možete vidjeti u fotogaleriji:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LikaClub

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close