VijestiLifestyle

Porezna danas kreće u nadzor, evo koga će posebno provjeravati

Od četvrtka do iduće srijede službenici Ministarstva financija, Carinske uprave i Porezne uprave provest će nadzore fiskalizacije u cijeloj Hrvatskoj kako bi spriječili sivu ekonomiju i zaštitili državni proračun i porezne obveznike, javlja Ministarstvo financija, a prenosi 24sata.


Pod posebnim nadzorom bit će trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, taksi službe i djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

“Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije ‘Fiskalizacija’ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu”,  zaključili su u priopćenju.

Apelirali su i na građane da za svaku kupovinu i obavljenu uslugu zatraže račun.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close