Tehnologija

PopCorn je ugašen! Nema više filmova, ili ipak ima?

Ako volite gledati filmove i TV serijale, a moralne vas granice ne sprječavaju da uživate u nelicenciranom sadržaju, vjerojatno ste čuli za Popcorn Time. Radi se o aplikaciji temeljenoj na torrentima koja je omogućavala jednostavno pregledavanje bez gnjavaže sa specijaliziranim tražilicama, klijentima za preuzimanje i sličnim stvarima. Nažalost po pirate, Popcorn Time je došao do kraja svog puta.

Kako prenosi portal Torrent Freak, tvorci Popcorn Timea poznati pod nadimcima Wally i Phnz zbog sve većih pravnih problemaodlučili su napustiti projekt, ugasiti ga i posvetiti se novom, nešto drugačijem projektu. Što se samog Popcorna tiče, Wally je za Torrent Freak rekao: „Ugasio sam sve servere, više ne postoji ništa što mogu učiniti. Obrisao sam sve logove koji bi mogli naškoditi nekom od članova tima.“

Iznad spomenuti novi projekt stiže pod imenom Butter i konceptom je vrlo sličan Popcorn Timeu, no nema dijelove svog prethodnika koji su se u pravnom smislu pokazali najproblematičnijima. Drugim riječima, ne podržavastreamanje nelicenciranog sadržaja. Prema opisu kojeg možete pronaći na GitHubu Butteru će moći doprinijeti svi (open-source je), a onima koji požele stvoriti klon Popcorn Timea ponudit će dobre temelje i olakšati im posao.

Međutim, valja naglasiti da PopCorn kao program radi u svojoj drugačijoj inačici. Naime, direktno streamanje kickass torrent linkova i dalje perfektno radi. Dakle, u tražilicu koja se nudi, upišite ime filma, izaberite jedan torrent, i dalje uživajte u gledanju filmova (s prijevodom).


Tekst: bug.hr/LC

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close