VijestiTech

Ponovno se uvodi povrat od 50 lipa za ambalažu mliječnih proizvoda

Početkom sljedeće godine trebala bi se vratiti naknada za mliječnu ambalažu koja je ukinuta prije tri godine, javlja 24sata


Naime, početkom 2019. godine u sustav povratne ambalaže trebale bi ući plastične boce za mlijeko i mliječne proizvode i staklena ambalaža za manje volumene. To je u razgovoru za Laganini.fm potvrdio Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Intencija Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je da u našem depozitnom sustavu ponovno bude ambalaža vezana za mlijeko, te staklena ambalaža za manje volumene, dakle govorimo o onima od 2 dcl, jer trenutna tehnologija je automatizirana i manualno omogućava da se i takve boce stavljaju unutar sustava, najavio je Ponoš.

Podsjetimo, povratna naknada za mliječnu ambalažu ukinuta je 1. studenoga 2015. godine uz obrazloženje kako je njen udio u ambalaži obuhvaćenoj povratnom naknadom samo 11%.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close