Vijesti

Ponovno nam stižu zimski dani, bit će vrlo hladni i uz povremeni snijeg

Osim što neuobičajena toplina zimi nepovoljno utječe na raspoloženje, zbog temperaturnih oscilacija koje nas očekuju pod utjecajem sve dublje ciklone, valja se pripremiti za naglu promjenu vremena.


Nakon proljeća, vraća se zima! Vrijeme će danas dopodne biti tmurno u cijeloj zemlji, tek na moru i u gorju uz povremenu i lokalnu kišu. Puhat će neugodno jako jugo, a u unutrašnjosti umjeren do jak jugozapadnjak. Uz to, bit će i prilično toplo, oko 10 °C na kopnu, na moru oko 13 °C.

Od sredine dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, nakon jugozapadnjaka i maksimalaca oko 15 °C, slijedi promjena vremena. Naglo okreće na hladan i jak sjeverac.

Uz jače naoblačenje kreće na sjeveru kiša, zahvaća do kraja dan i jug, koja će tek navečer i u noći s padom temperature prijeći u susnježicu i snijeg.

Nakon sunčanog većeg dijela popodneva uz temperature oko 15 °C, u Slavoniju, Baranju i Srijem tek kasno popodne i navečer stiže naoblačenje i kiša. Uz hladan sjeverac i osjetno će zahladnjeti.

U Dalmaciji popodne i dalje neugodno vrijeme uz jako jugo, često s olujnim udarima. Bit će i pretežno oblačno uz tek malo kiše u zaobalju i na krajnjem jugu. Navečer stižu izraženiji pljuskovi sa sjevera. Najviša temperatura slična jučerašnjoj, oko 15 °C. U drugom dijelu dana, a osobito navečer, stižu sa sjevera obilniji pljuskovi.

U Gorskom kotaru će kiša prijeći u gust, prvo mokar snijeg uz stvaranje pokrivača tijekom večeri. Moguć je i u Istri. Nakon jugozapadnjaka i juga, zapuhat će jaka bura i sjeverac, koji će snijeg nositi i do obale. Temperatura oko 14 °C, navečer u naglom padu!

IDUĆIH DANA

Za blagdan Sv. tri kralja na kopnu slijedi smirivanje vremena. No, nastavit će se pravi zimski dani. Vrlo hladni, bez vjetra i uz povremeni snijeg. U subotu na istoku, a idući tjedan opet na zapadu. Zahladnjenje s burom na Jadran stiže s četvrtka na petak. Oborine će nakon toga biti sporadične, slabe i povremene.

Dakle, vraćamo se u zimu. Vremenski uvjeti uz vjetar, obilnu kišu i oborine bit će potencijalno opasni, osobito u gorju i na zapadu kopna s tek nekoliko centimetara snježnog pokrivača, u gorju i 15-ak.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close